Извънредната ситуация по целия свят диктува по-бързо и интензивно развитие на

...
Извънредната ситуация по целия свят диктува по-бързо и интензивно развитие на
Коментари Харесай

Технологичните подеми и кризи, предизвикани от COVID-19

Извънредната обстановка по целия свят диктува по-бързо и интензивно развиване на някои браншове като научна активност, опазване на здравето, производствто на избрани артикули от първа нужда и технологии.

В момента да вземем за пример интернет инфраструктурата на Европейски Съюз е " напрегнат " и следва да се приложат редица ограничения от онлайн стрийминг платформите като средство за намаляване на по-голямото търсене на честотна лента на фона на настоящия карантинен интервал, обявиха представители на Европейската комисия, представени от Euractiv.

„ Платформи, далекосъобщителни оператори, консуматори - всички сме виновни да предприемем стъпки за обезпечаване на безпроблемното действие на Интернет по време на борбата против разпространяването на вируса “, ​​заяви еврокомисарят на Европейски Съюз за вътрешния пазар Тиери Бретон.

В този смисъл ограниченията, които Комисията би желала да види при стрийминг платформите с огромен брой консуматори, включват видео наличие с „ краткотрайно предложение на общоприета, а не висока резолюция “. Освен това Европейска комисия приканва телекомуникационните оператори да „ подхващат ограничения, за попречване и намаляване на въздействието на идните претоварвания на мрежата “.

COVID-19 софтуерни решения

Допълващият бранш на производството в Европейски Съюз събира евентуалните изгоди от технологиите за 3D принтиране, с цел да бъде преодолян недостига на жизненоважно здравно съоръжение, належащо за лекуване на пациенти с ковид в цяла Европа.

Наскоро Европейската комисия помоли членовете на CECIMO (Европейска асоциация на машиностроителната промишленост и обвързваните с тях индустриални технологии) да спомагат за „ произвеждане на съоръжение “, което липсва или не доближава в европейските лечебни заведения заради пандемията от ковид. Филип Геертс, общоприет шеф на CECIMO, съобщи, че асоциацията е оповестила апел за деяние измежду компаниите-членове, което е довело до " великолепен " отговор от европейската промишленост за 3D принтиране.

Комисионна от разстояние 

Като част от отдалечената им работна стратегия, Европейската комисия трябваше да направи редица промени в метода, по който чиновниците са в положение да извършват работата си от разстояние.

Има опасения, че сигурността на вътрешните мрежи може да бъде компрометирана с толкоз доста чиновници, които работят от у дома и изпълнителната власт споделя, че непрестанно „ следи “ обстановката. Ето още няколко детайлности по отношение на съответните ограничения, които са подхванати.

Антикризисните хакери или така наречен " бели хакери " се сплотяват. Говорейки за намиране на решения на актуалната коронавирусна рецесия, интернационална общественост от бели хакери се зае с план за намиране на новаторски решения на ежедневните провокации, провокирани от спешната обстановка.

Киберсигурност в епохата на COVID19 води до растеж на фишинг имейли, троянски коне и спам известия. Експертите считат, че повече от 3% от уебсайтовете свързани с ковид и основани от началото на годината, съдържат злонамерено наличие.

По-рано тази седмица Европейската счете палата (ECA) стартира изследване за устойчивостта на опитите на блока да понижи подправените вести, които могат да „ бъдат нездравословни за обществото. “ Вътрешен отчет на Европейски Съюз, представен от Financial Times, неотдавна насочи погледите към руснаците за водещата им роля при дезинформация, обвързвана с ковид.

Освен това, създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг сподели, че компанията му е нараснала напъните си да ограничи дезинформацията, обвързвана с COVID-19, само че изясни, че нито едно държавно управление не се е обърнало непосредствено към него за потреблението на данни от Фейсбук, макар партньорствата, които компанията има с разнообразни здравни управляващи в международен мащаб.

Изкуствен разсъдък

Програмата на Европейският парламент Think Tank преглежда по какъв начин новаторският изкуствен интелект може да помогне в битката ни с ковид COVID-19.

Медии и COVID-19

Журналистите работят неуморно, с цел да дават на жителите денонощни достоверни вести във връзка с епидемията от ковид. Сега работещите в медийната политика приканват Комисията да показа своя проект за деяние за медиите, който в началото трябваше да излезе през Q4, с цел да обезпечи устойчивостта на бранша.

Основателят на EURACTIV и началник на мозъчния концерн Fondation EURACTIV, Кристоф Леклерк, счита, че в този момент е сериозен миг. " Журналистите играят основна роля по време на тази здравна рецесия, с цел да поддържат доверие в информацията ", сподели той. " В същото време медийните компании в този момент губят множеството от рекламите и бизнеса си, обвързван със събития. Крайно време е да спасим тази инфраструктура за народна власт ", прикани той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР